Неколку необични растенија
Светот на растенијата е чудесен. Во него се содржани најголемите и најстарите живи суштества, растенијата кои сјаат во мракот и сенките кои ‘ртат по илјадници години. Најчудесниот факт е дека животните и луѓето во светот не можат да живеат без растенијата.   БАМБУС Бамбусот е растение коешто најбргу расте.... Повеќе
(ВИДЕО) Екскурзија до пештерата Алилица
Одиме на прошетка кон пештерата Алилица. Пештерата се наоѓа на околу 4 километри од Тресонче во средината на планината Бистра, од десната страна на Тресонечка Река на доста непристапен терен. Овој пештерски систем го сочинуваат два пештерски отвора – канала: Долна и Горна Алилица кои меѓу себе се поврзани... Повеќе
Мистеријата на живиот песок
Луѓето со векови се плашеле од живиот песок и со вознемиреност зборувале за него. Се верувало дека своите жртви ги вовлекува во својата внатрешност сѐ додека целосно не потонат. Сепак, подоцнежните истражувања покажале дека ова не е точно и ако се знае како да се постапи ако се пропадне... Повеќе
Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.