Неколку интересни ФАКТИ ЗА МАЧКИТЕ
Многу од нас, а особено оние кои ги имаат како домашни миленици, мислат дека знаат сè за мачките. Зошто прават одредени движења, која храна најмногу ја сакаат, дали се дружељубиви или не… се само дел од прашањата што секој сопственик на мачка веднаш ќе знае да ви ги одговори. Сепак,... Повеќе
Сѐ што треба да знаете; АКВАРИСТИКА
Сите многу добро знаеме колку децата ги сакаат животните. Уште од најмала возраст многу од нив покажуваат заинтересираност за домашнимиленичиња. Имајќи предвид дека често пати не сме во можност на детето да му овозможиме куче или маче, како идеално решение се наметнува набавка на аквариум. Иако со рипчињата не... Повеќе
Опасни болести што милениците може да ги пренесат на децата
Приврзаноста кон некое друго живо суштество навистина буди посебни чувства, посебно кај децата кои преку игра се обидуваат да се зближат и да се грижат за својот миленик. Тоа е чувство на грижливост преку кое детето учи да го почитува и светот околу себе. Сепак, една од негативните страни... Повеќе
Џигерот од бела мечка смртоносен за човекот?!
Поларните мечки се месојади и се наоѓаат на самиот врв на ланецот на исхрана. Таквата поставеност им носи големи количини на витамин – А, чиј вишок, бидејќи не се раствора во вода не се исфрла преку мокрењето, туку останува во филтрите на организмот, односно во црниот дроб (џигерот). Заради... Повеќе
Се што треба да знаете – „ТИГРИЦА“ како домашно милениче
Во последниве педесеттина години папагалот – „тигрица“ (Melopsittacus undulatus) спаѓа во најпопуларните пердувести миленичиња. Причина за толку големата популарност се нејзината интелигенција, убавите шари на пердувите и разиграноста. Овој вид релативно лесно се припитомува, а со малку труд може да научи и да изговара некои зборови. Цената е пристапна,... Повеќе
Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.