СИМФОНИЈА за десет дена?! СИМФОНИЈА за десет дена?!
Познатата симфонија, „Рапсодија во сино“, композиторот Џорџ Гершвин ја искомпонирал за само десет дена. Тоа истовремено го означило и почетокот на танакаречениот симфониски џез.... СИМФОНИЈА за десет дена?!

Познатата симфонија, „Рапсодија во сино“, композиторот Џорџ Гершвин ја искомпонирал за само десет дена. Тоа истовремено го означило и почетокот на танакаречениот симфониски џез.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.