МАГЛА УБИЕЦ; Мистериозна појава што однела 12.000 животи
Се спуштила на 5-ти декември 1952 година, а се кренала дури четири дена подоцна. За тоа време починале 12.000 луѓе, 150.000 завршиле во болница, а пцовисале илјадници животни. Со децении никој не можел да објасни што ја погодило британската престолнина. Одговорот е добиен неодамна, додека група научници го испитувале... Read more
Средновековни дворци и мажи во здолништа, историјата на ШКОТСКА
Доброто виски, гајдите и мажите во женски здолништа, заедно со повеќе од 150 средновековни дворци и мистериозното чудовиште од езерото Лох Нес, се само дел од знаменитостите по кои светот денеска ја препознава Шкотска. Оваа земја не е премногу популарна меѓу љубителите на топлите мориња и песочните плажи, но... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.