Зошто се вели дека детелината со четири листови носи среќа?
Митот за детелината со четири листови е распространет насекаде низ светот, а потекнува од ирската култура. Четирилисната детелина и денес е традиционален ирски симбол. Уште од многу одамна, речиси кај сите народи, пронаоѓањето на детелина со четири листови се смета за среќно, но зошто? Во светот постојат околу 300... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.