Истражување: Делови од дождовните шуми на Амазон би можело да исчезнат до 2026 година!
Фатени помеѓу рапидното проширување на употребата на ресурсите, но и пожарите што ги поттикнуваат климатските промени, иднината на дождовната шума во Амазон и зачудувачката низа животи кои живеат  во нив, се сериозно загрозени. Во новиот извештај за Животна средина: Наука и политика за одржлив развој, геологот Роберт Туви Вокер од... Повеќе
Што е Американски јагуар?
Станува збор за голема мачка од родот пантери. Ова е единственото животно од родот пантери кое живее во Америка. Јагуарот е трета најголема мачка, зад тигарот и лавот, и најголема и најмоќна мачка во западната хемисфера. Денешната распространетост на јагуарот се протега од Мексико преку поголемиот дел на Средна... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.