РОГОВИ од елен, ПОЛЖАВИ и ГЛИНА…Каква била првата паста за заби?
Знаете ли за што служи мешавината – пепел од воловски копита, запалени лушпи од јајце и иситнети вулкански камења? Ако наведените состојки ги измешате и ги претворите во прав, ќе ја добиете пастата за заби што пред 4.000 години ја користеле старите Египќани. Со оглед на тоа што тогаш... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.