Легендата за гласот од планините, што е тоа ЕХО?
Многу одамна си живеела една самовила која ја нарекувале Ехо. Била прекрасна, но имала и една маана – таа ги прикривала љубовните неверства на богот Зевс. Нејзиното „молчење“ воопшто не ѝ се допаѓало на „шефица“ на самовилите и сопруга на Зевс, божицата Хера, ја проколнала да не може да... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.