Дали рибите може да се препознаат во огледало?
Една неодамнешна студија спроведена од страна на тим на научници од јапонскиот универзитет Осака и германскиот институт Макс Планк го разубедија нашето неодамнешно познавање на когнитивните способности на рибите. Имено, препознавањето на својот лик во огледалото е нешто што во животинскиот свет само цицачите и птиците го можат. Сепак, малите риби чистачи... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.