Зошто бил изграден големиот Кинески ѕид?
Околу 221 година пред нашата ера, моќниот кинески цар, Ши Хуанг Ти, успеал да обедини повеќе делови на Кина. Но, северно од неговото царство, во пустините, живееле варварски племиња на номади, кои според царот претставувале опасност за земјата. Затоа, наредил да се подигне голем ѕид кој ќе ги штити... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.