Постоел пред 100 милиони години! Неверојатен цвет од времето на диносаурусите
Понекогаш не знаеме што имаме сè додека не исчезне. Valviloculus pleristaminis претставува совршен пример за тоа. Научниците неодамна го идентификуваа овој мистериозен, изумрен цвет. Некогаш цветал во периодот Креда. Цветна реликвија од минато време, зачувана во килибар, кој застанал пред времето уште кога диносаурусите сè уште шетале на Земјата.... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.