Последниот лет; АМЕЛИЈА ЕРХАРТ
Амелија Ерхарт, родена на 24 јули 1897 во американската сојузна држава, Канзас; секаква трага ѝ се губи на 2 јули 1937 година, додека со својот авион го прелетувала Атлантикот. Таа воедно била и првата жена која со авион го прелетала северниот Атлантик помеѓу 17 и 18 јуни 1928 година,... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.