АТЛАНТИДА; Сказна за потонатиот континент
Атлантида…, голем митски остров за првпат споменат од старогрчкиот филозоф, Платон во своите дијалози „Тимај“ и „Ктирон“, напишани околу 360 година п.н.е. Според него, Атлантида била поморска сила која се протегала од другата страна на Херкуловите столбови (Гибралтар) и која покорила многу делови од западна Европа и од Африка,... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.