БОНТОН; Поздравување и запознавање
Секогаш кога некаде доаѓаш или влегуваш, прв поздрави ги останатите. Направи го тоа јасно и гласно. Истото треба да го сториш и кога си заминуваш или излегуваш од некое место. Ако притоа вратата била затворена, затвори ја и ти. Секогаш поздрави ги повозрасните. Ако си момче, прв поздрави ги... Read more
БОНТОН: Однесување во кино, театар и на концерт
Кога посетуваш театарска претстава или концерт, исто како и во кино, дојди на време за да не пречиш на другите кога ќе минуваш низ редовите. Пред почеток на претставата или на филмот, исклучи го мобилниот телефон! Додека трае филмот/претставата/концертот, немој да удираш со нозете во седиштето пред тебе и... Read more
БОНТОН: Употреба на мобилен телефон
Пред се, важно е да ги научиш функциите на телефонот, така што ќе знаеш како се исклучува, како се вклучува, но и тоа – како се намалува и појачува ѕвонењето. Штом веќе тоа го знаеш, искористи го знаењето и исклучувај го телефонот на места каде што неговата употреба е... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.