(ВИДЕО) Најопасниот остров на светот! Посетите се строго ограничени, а без водич може да ви преостане само 1 час живот
Бразилскиот остров Илја да Кајмада Гранде (Ilha da queimada grande) се протега на околу 430 квадратни метри и е дом на повеќе од 4.000 најотровни змии на светот. Според пресметките, на секој квадратен метар има по една од нив. По боја се златно-жолти, а нивата должина може да достигне... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.