Земјата што има двапати ПОВЕЌЕ ПИРАМИДИ од Египет
Во северниот дел на африканската пустина, каде што единствен посетител е само свирежот на ветрот, лежат десетици заборавени гробници кои ја чуваат историјата на регионот. Судан, земјата што е избришана речиси од секоја туристичка понуда. Има двојно повеќе пирамиди отколку што ќе најдете во Египет, а древниот град Солеб,... Read more
ПЕПЕЛАШКА не е само сказна, девојката навистина ПОСТОЕЛА!?
„Пепелашка“, е приказна која на свој начин ја имаат прераскажано многу писатели. Сепак, најпозната е онаа на Французинот Шарл Перо, објавена далечната 1697 година. Но, таа приказна, за несреќната девојка и нејзината средба со принцот, била позната уште многу години претходно. Поточно, за неа се знаело уште пред безмалку... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.