НАЈСТАРИОТ ПРИЈАТЕЛ НА ЧОВЕКОТ; Поврзаноста со глувците трае 15.000 години!
Научниците утврдиле дека во домовите на луѓето глувците се присутни повеќе од 15.000 години. Доволно историја глодарите да се прогласат за еден од најстарите пријатели на човекот. Мошне постар дури и од кучињата! Претходно се мислело дека домашните глувци еволуирале од своите диви сродници, кога луѓето почнале да се... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.