Дали е подобро рацете да се мијат со топла или со ладна вода?
Најважната работа додека миете раце е темелно триење и испирање со вода. На тој начин бактериите се отстрануваат од површината на кожата. Истражувањето коешто го направи Универзитетот „Рутерс“ во САД, утврди дека топлата вода не е ништо подобра од ладната кога станува збор за одмивање на бактеријата „ешерихија коли“... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.