Како месеците ги добиле своите имиња
Во најстарото време од Римскиот период, календарот се состоел од 10 месеци, од кои шест имале по 30, а четири по 31 ден. Годината започнувала со месецот март, а завршувала со декември. Потоа следувал период во кој немало сметање на времето, сe до доаѓањето на потоплите денови, односно до... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.