Кога инженерите грешат; УКРАИНСКАТА ХИРОШИМА
Доцна во ноќта, на 25 април 1986 година, група инженери и техничари започнуваат безбедносна проверка на реакторот број 4 во електраната „Ленин“. Нуклеарната централа е лоцирана на околу 130 километри северно од украинската престолнина, Киев, на околу 20 километри јужно од границата со Белорусија, во гратчето Припјат, недалеку од... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.