Што се случило со библиотеката во АЛЕКСАНДРИЈА?
Библиотеката во Александрија е изградена од страна на Птоломеј I или неговиот син, Птоломеј II, во времето на III век пред новата ера. Во неа работеле стотици луѓе кои имале задача да преведуваат разни материјали од „варварските“ јазици на грчки јазик, како и да ги распоредуваат списите. Не се... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.