По налог на ВИТЕЗИТЕ; Зошто Британците возат по левата лента?
Кога во Средниот век витезите јавале по друмовите, луѓето кои што им доаѓале во пресрет се тргале на својата лева страна, бидејќи полната опрема на витезот била на левата страна на коњот. Па така, од десната страна на јавачот имало повеќе простор за разминување. Од друга страна и на... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.