ЏИНОВИ од Каменото време
Иако во околината на Рим има многу археолошки наоѓалишта, на едно од нив, од пред неколку години му се дава поголемо значење. Во долината Поледрара ди Чекани, северно од италијанската престолнина, заврши деталното истражување на една од масовните гробници на слонови. Исклучително добро сочуваните скелети и коски, кои датираат... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.