Така гореше престолнината на Темза…
Големиот пожар што се случил меѓу 2 и 5 септември 1666 година уништил половина Лондон, но во него биле повредени само шест лица. Пеколот траел четири дена и го уништил речиси целиот град, чии куќи во тоа време биле од дрво. До темел изгореле повеќе од 13 илјади домови.... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.