МАГЛА УБИЕЦ; Мистериозна појава што однела 12.000 животи
Се спуштила на 5-ти декември 1952 година, а се кренала дури четири дена подоцна. За тоа време починале 12.000 луѓе, 150.000 завршиле во болница, а пцовисале илјадници животни. Со децении никој не можел да објасни што ја погодило британската престолнина. Одговорот е добиен неодамна, додека група научници го испитувале... Повеќе
Што е аерозагадување и кои се најголемите загадувачи?
Денес, сѐ почесто во јавноста го сретнуваме терминот „аерозагадување”. Но, не само во јавноста, туку ние секојдневно сме изложени на неговото штетно влијание. Во најголем дел од случаите тоа е антропоген процес, настанат како последица на човековите активности во животната средина, кои имаат негативен ефект врз атмосферата. Настанува во нејзинот најнизок... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.