Непознат јазик откриен во Малезија
Во едно малото село, во близина на реката Пергау во Малезија, лингвистите пронашле луѓе кои зборуваат на јазик досега непознат за луѓето. Јазикот се нарекува “једек” и го зборуваат околу 300 лица. За ова племе може да се каже дека во некои работи е поразвиено и од најнапредните култури.... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.