Што е смеењето и зошто се смееме?
Смеењето го подобрува расположението и го намалува стресот. Но, како нашиот мозок препознава што е смешно и како впрочем настанува смеењето? Во просек човекот се смее околу 17 пати дневно. Како што е познато ние сме единствениот вид на планетава кој што се смее. Благодарение на челниот дел од... Повеќе
Го укралe МОЗОКОТ на АЈНШТАЈН
Додека се пренесувале вестите за смртта на големиот научник, Алберт Ајнштајн, се случило нешто вознемирувачко во болницата. Мозокот на еден од најголемите светски интелекти, бил украден, а тоа е само почеток на приказната. Најголемиот научник на светот, во својата генерација, на 17 април во 1955 година бил примен во... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.