Ова е првиот подводен музеј во Европа (ВИДЕО)
Зачекорете во „Атлантико“, првиот подводен музеј во Европа. Се наоѓа на длабочина од 15 метри, во близина на бреговите на Канарските острови. Во него има 12 инсталации и повеќе од 300 уметнички експонати. Секоја од нив има различна тематика, а сите се дело на британскиот уметник, Џејсон Тејлор. Read more
ТАЈНАТА НА ЕРМИТАЖ; Будните чувари на мрачните ходници
Познатиот музеј Ермитаж, во рускиот град Санкт Петерсбург, е една од најголемите, најстарите и најважните уметнички галерии и музеи во човечката историја и култура. Неговите огромни збирки се изложени во шест згради. Главна зграда е Зимскиот дворец, кој некогаш бил престижна резиденција на руските цареви. Бил основан во 1754... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.