Композитор на шест години…
Композиторот Густав Малер (1860-1911) имал само шест години кога го напишал своето прво музичко дело – „Посмртниот марш“. Слуштете како звучи неговата композиција… Read more
Слушнете како звучи најстарата мелодија на светот!!!
Хуритските песни се музичка колекција впишана со клинесто писмо на глинени плочи пронајдени во древниот град Угарит, денешен Рас Шамра, во  Сирија. Анализата открила дека датира од времето околу 1.400 година п.н.е. Музичкиот запис во мелодија го претворил музичарот Мајкл Леви, а записот го протолкувал др. Ричард Дамбрил. Слушнете... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.