Како школките прават бисер?
Пред околу 4.000 години еден кинески рибар, за да ја задоволи гладта, одлучил да отвори неколку морски школки и веројатно станал првиот човек кој ги открил бисерите! Тие се создадени од потполно идентича седефеста материја од која се состои внатрешноста на школките. Посебно на остригите. Нивната мускулна внатрешност е... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.