ФОТО: Сте слушнале ли за шарените каменчиња од езерото Мекдоналд?
Во националниот парк Глациер, во САД, има повеќе од 700 езера со кристално чиста вода. Нивните ниски температури спречуваат развој на планктони, па низ длабочините на езерата воопшто не е тешко да се забележат деталите на дното. Една од највпечатливите детали на некои од овие езера е присуството на... Read more
АНГЕЛСКИ ВОДОПАД, највисокиот водопад на светот
Ангелски Водопад (шпански: Salto del Ángel) се наоѓа во висорамнините Гвајана, еден од големите авантуристички региони во Венецуела. Водопадот се наоѓа во Националниот Парк „Канаима“. Паркот се наоѓа во југозападниот дел на Венецуела, јужно од реката Ориноко во регионот Гран Сабана од сојузната држава Боливар. „Канаима“ на 12 јуни... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.