Мамо, купи ми го НЕМО; Кој е симпатичниот жител на коралните гребени?
Рибата „кловн“ на акваристите и на биолозите им е позната под името Amphipirion percula, додека децата најчесто ја нарекуваат – „Немо“, според цртаниот филм во кој главен јунак е токму една ваква рипка. Единките од овој вид може да достигнат големина до осум сантиметри, а женките се двојно покрупни... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.