Зороастрија и учењето на ЗАРАТУСТРА – религија на древната ПЕРСИЈА
Најголемите светски религии длабоко влијаеле врз воспоставувањето на денешната култура и општествено-политичките уредувања. Токму затоа нивното познавање е важно за подобро разбирање на светот во кој живееме денес. Оваа сторија започнува во древната Персија… Да се погледне во долгата и богата историја на Персија, односно денешен Иран, овозможува неверојатна... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.