Колку се реалистични роботите од „Војна на ѕвездите“?
Професорката по информатика и инженерство, Робин Марфи, од Тексас решила сериозно да ги проучи роботите од „Војна на ѕвездите“ и да процени колку се реалистични. Трудот го објавила во научниот магазин Science Robotics и во него тврди дека некои аспекти на роботите се пореалистични од другите. Марфи се фокусира... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.