Истражување: Кучињата навистина можат да намирисаат болни од Ковид-19
Со вистинска обука и мотивација, најпаметните кучиња можат да откријат до 40 различни видови бомби, да душкаат ситни траги од лекови, да извршуваат пребарување и спасување и да намирисаат рак на дебелото црево. Но, најновите истражувања покажуваат дека тие можат да го намирисаат и коронавирусот – SАRS-CoV-2 во нашата... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.