Зошто имаме годишни времиња?
На 22 декември, на северната полутопка и во Република Македонија почнува зимата. Точно во тој момент, на оваа полутопка сончевите зраци ќе паѓаат најниско над хоризонтот, а највисоко ќе бидат на јужната полутопка, односно над јужниот пов­ратник, на 23°27’ јужна географска широчина. Во Република Македонија, 22 декември трае околу 9 часа и... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.