Кој ги вовел црвениот и жолтиот картон во фудбалот?
Кенет Џорџ Астон, пред скоро половина век го смислил правилото на жолт и црвен картон во фудбалот. Во почетокот на ‘60 – ттите години тој бил еден од најпризнаените англиски судии кој судел на светските првенства. Во 1966, после мечот помеѓу Англија и Аргентина, тој дошол на идеја да... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.