Судиите секогаш го кршат перото кога ќе донесат СМРТНА ПРЕСУДА, еве зошто…
Смртната казна секогаш е тешка и ретка во демократските општества, но во некои земји реално постои. Се искажува само на екстремни криминалци кога нема простор за никакво друго решение. А, кога тоа ќе се случи, судијата го крши перото за пишување! Овој чин е повеќе симболичен и нема никаква... Read more
Како утврдуваме што е овошје, а што зеленчук?
Плодовите на некои растенија, кои на пример, ги јадеме со солени оброци, впрочем се овошје. Тоа е случај со доматите. Но, како воопшто се прави разлика што е овошје, а што зеленчук? Многу одамна, во 1893 година ботаничарите и готвачите се нашле пред суд. Предметот бил заведен под име... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.