Мрачната тајна на знакот „Холивуд“ во Лос Анџелес
Знакот „Холивуд“, на ритчето над Лос Анџелес, е поставен уште во 1923 година, како реклама за градежни активности кои тој период се одвивале во регионот. Најчесто во филмовите со деструктивна содржина токму тој знак страда меѓу првите елементи од урбаната инфраструктура. Знакот е препознатлив и познат во целиот свет.... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.