Џигерот од бела мечка смртоносен за човекот?!
Поларните мечки се месојади и се наоѓаат на самиот врв на ланецот на исхрана. Таквата поставеност им носи големи количини на витамин – А, чиј вишок, бидејќи не се раствора во вода не се исфрла преку мокрењето, туку останува во филтрите на организмот, односно во црниот дроб (џигерот). Заради... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.