Сторија за МЕСЕЧИНАТА
Месечината со својата појава ги инспирирал луѓето уште од најстарите времиња. Во минатото кај нив предизвикувал стравопочит и често пати бил основа на многу митови и легенди. Денес е сосема поинаку, бидејќи современата наука што ги проучува небото и небесните тела (астрономија) има голем број податоци и сознанија за... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.