ВИТЕЗИ; Јунаци од Средниот век
Витештвото е културолошка појава карактеристична за Средниот век. Во тоа време, теоретски, секој имал право и можност да стане витез, но праксата покажувала нешто друго. Во почетокот витезите се барале помеѓу најдобрите војници, а статусот – витез можело да се добие дури кога кандидатот ќе поминел одредено образование. Тоа... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.