Како кактусот живее без вода?
Кактусите се високи и претежно бодликави растенија кои припаѓаат на семејството Cactaceae и одлично се противат на сушата. Овие растенија складираат вода во нивните плодови, стебла или корени. Секое растение кое расте во пустина е присилено да се навикне на живот без вода или пак живот со многу малку... Read more
Неколку интересни податоци за водата
Научете неколку интересни работи за водата кои веројатно не сте ги знаеле. Дознајте за нејзината важност во одржувањето на животот на нашата планета, но и за многу други интересни факти. Водата е составена од два хемиски елемента: водорот и кислород Во нејзиниот молекул, за секој кислороден атом поврзани се... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.