РОГОВИ од елен, ПОЛЖАВИ и ГЛИНА…Каква била првата паста за заби?
Знаете ли за што служи мешавината – пепел од воловски копита, запалени лушпи од јајце и иситнети вулкански камења? Ако наведените состојки ги измешате и ги претворите во прав, ќе ја добиете пастата за заби што пред 4.000 години ја користеле старите Египќани. Со оглед на тоа што тогаш... Read more
ПРОДАДЕН забот на Исак ЊУТН
Заб на познатиот физичар Исак Њутн, во 1816 година на аукција бил продаден за 730 британски фунти. Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.