Далечните предци на човекот имале способност за зимски сон?
Иако многумина од нас можеби копнеат да ја преспијат зимата, луѓето, за разлика од многу други цицачи – немаат капацитет да хибернираат. Но, неодамна објавена студија истражувала дали првобитните луѓе ја имале оваа способност во одреден момент од својата еволуција. Резултатите, иако прелиминарни, изненадувачки сугерираат дека тие го можеле... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.