За што служи малото џепче на фармерките? За што служи малото џепче на фармерките?
Прочуеното џепче на фармерките изгледа е направено кон крајот на 19-от век, во текот на „златната грозница“. Во тоа време каубоите ги носеле своите... За што служи малото џепче на фармерките?

Прочуеното џепче на фармерките изгледа е направено кон крајот на 19-от век, во текот на „златната грозница“. Во тоа време каубоите ги носеле своите џебни часовници во елеците, но често пати ги оштетувале и ги губеле.

Досетливиот произведувач на фармерки, Леви Штраус го додал малечкиот џеб за каубоите да имаат каде да го сместат часовникот.

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.