За првпат научно објаснето мистериозното „квантно сетило“ за ориентација на птиците

Инфо Јан 13, 2021

Гледањето на нашиот свет низ очите на птица преселница би било восхитувачко искуство. Научниците одамна веруваат дека нешто „посебно“ во нивниот систем им овозможува да го „видат“ магнетното поле на нашата планета. Трик на природата што им помага прецизно... Read more

Истражување, младенчињата на Мегалодонот меѓусебе се јаделе уште во телото на мајката!

Животинско царство Јан 11, 2021

Мегалодон, најголемиот вид ајкула што некогаш постоел во историјата на Земјата, веројатно имал некаков... Read more

По 40 години китовите се вратија во северните мориња

Интересно Јан 4, 2021

Мрачната историја на китоловството довела многу видови до работ на истребување, дури и во... Read more

Истражување: Делови од дождовните шуми на Амазон би можело да исчезнат до 2026 година!

Инфо Јан 2, 2021

Фатени помеѓу рапидното проширување на употребата на ресурсите, но и пожарите што ги поттикнуваат... Read more

Во 1110 година Месечината исчезнала од небото! Конечно знаеме зошто

Интересно Дек 31, 2020

Пред скоро еден милениум, се случил голем пресврт во атмосферата на Земјата: огромен облак... Read more

По 40 години китовите се вратија во северните мориња
Мрачната историја на китоловството довела многу видови до работ на истребување, дури и во оддалечените води на Северниот и...
Во 1110 година Месечината исчезнала од небото! Конечно знаеме зошто
Пред скоро еден милениум, се случил голем пресврт во атмосферата на Земјата: огромен облак од честички богати со сулфур...
„Ловците на вонземјани“ открија мистериозен радио-сигнал од соседниот сончев систем
Астрономите кои ловат радио сигнали од вонземски цивилизации откриле „интригантен сигнал“ од правецот на Проксима Кентаури, најблискиот ѕвезден систем...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.