22/10/2021

БАКНЕЖ од Мајката природа; Необична билка со „ЧОВЕЧКИ УСНИ“

Познато и како „Усните на Мик Џегер“, растението со латинско име Psychotria elata, е цвеќе коешто расте во тропските предели на Американскиот континент. Иако за него не се знае многу, за кратко време стана мошне популарно поради неговиот необичен изглед што многу потсеќа на човечки усни. Psychotria elata претежно привлекува колибри и пеперутки и тоа на моше заводлив начин, испраќајќи им бакнежи со своите крупни и црвени усни.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.