БОНТОН; Поздравување и запознавање БОНТОН; Поздравување и запознавање
Секогаш кога некаде доаѓаш или влегуваш, прв поздрави ги останатите. Направи го тоа јасно и гласно. Истото треба да го сториш и кога си... БОНТОН; Поздравување и запознавање

Секогаш кога некаде доаѓаш или влегуваш, прв поздрави ги останатите. Направи го тоа јасно и гласно.

Истото треба да го сториш и кога си заминуваш или излегуваш од некое место. Ако притоа вратата била затворена, затвори ја и ти.

Секогаш поздрави ги повозрасните.

Ако си момче, прв поздрави ги девојчињата. Ако си девојче не чекај предолго за поздрав. Поздрави ги ти момчињата и покажи им на сремежливците како се прави тоа!

Кога се обраќаш некому гледај го во очи и зборувај разбирливо.

При запознавање, ако седиш стани и приближи се на личноста со која се запознаваш. Насмевни се гледајќи ја во очите, пружи ја раката и разбирливо кажи го твоето име.

Ако се случи со друштво да сретнеш некој пријател кого другите не го познаваат, веднаш претстави го на останатите.

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.