(ВИДЕО) Што ќе се случи ако на Земјата снема кислород на пет секунди? (ВИДЕО) Што ќе се случи ако на Земјата снема кислород на пет секунди?
На прв поглед се чини дека за 5 секунди може да се издржи било што, но всушност толку време без овој важен хемиски елемент... (ВИДЕО) Што ќе се случи ако на Земјата снема кислород на пет секунди?

На прв поглед се чини дека за 5 секунди може да се издржи било што, но всушност толку време без овој важен хемиски елемент на Земјата може да предизвика хаос. Избираме 5 од повеќето шокантни работи:

1. Сите кои во моментот се сончаат на плажа ќе добијат изгореници, бидејќи кислородот ја штити нашата кожа од УВ зраци.

2. Доколку е ден, небото ќе поцрне и ќе падне мрак.

3. Земјината кора ќе започне да се распаѓа, бидејќи содржината на кислород во неа е 45 отсто.

4. Внатрешното уво ќе ни експлодира, бидејќи тогаш доаѓа до нарушување на воздушниот притисок.

5. Секоја зграда изградена од бетон ќе почне да се претвора во прав, бидејќи кислородот е важен за поврзување на бетонот.

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.